На 8.11.2023 г. от 13.00 ч. в двора на Колежа по туризъм

...
На 8.11.2023 г. от 13.00 ч. в двора на Колежа по туризъм
Коментари Харесай

Засаждане на дърво по случай 60-годишнината на Колеж по туризъм – Варна

На 8.11.2023 година от 13.00 ч. в двора на Колежа по туризъм – Варна (бул. “Сливница ” 158 А) ще бъде засадено дърво. Инициативата е част от програмата със събития, отдадени на 60-годишнината от основаването на колежа. Датата не е определена инцидентно. На 8.11.1963 година с Разпореждане № 811 на Министерския съвет е утвърдено предлагането за основаването на Учебен комплекс по туризъм, който слага основите на Института по интернационален туризъм като предходник на Колеж по туризъм – Варна при Икономически университет – Варна.

Колежът по туризъм към Икономически университет – Варна означи 60 години от основаването си с голям брой събития през 2023 година В програмата бяха включени поредност от начинания, срещи, научни конгреси и други с присъединяване на студенти, преподаватели, алумни, сътрудници от бизнеса. Началото бе сложено през м. февруари със среща-дискусия на тематика „ Ключът към триумфа “ – част от самодейността „ 60 срещи с 60 сполучливи ученици на Колеж по туризъм – Варна “.

Съвременният Колеж по туризъм – Варна е освен първото висше учебно заведение по туризъм в България, само че и водещ обучителен център, продължаващ традициите на конкурентоспособно, новаторско и на практика насочено образование в креативна колежанска атмосфера и автентичен дух. За своята 60-годишна история Колежът по туризъм – Варна има извънреден принос в личностното и професионалното развиване на над 14 000 експерти за туристическата промишленост, изпълнителски и управителни фрагменти, в постоянна и задочна форма на образование, в специалностите, предлагани във висшето учебно заведение.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР